top of page
GEBOORTE YONAH - DE CONTROLES-50.jpg

Geboortereportage 

Elke geboorte is een nooit eerder geschreven verhaal...

Ik vind het zo bijzonder om te zien dat elke bevalling dezelfde fases heeft, maar dat elke bevalling toch anders verloopt en een uniek verhaal is. De geboortereportages zijn zoals een nieuw boek: het heeft een nieuw titelblad, er zijn andere personages en het heeft een compleet nieuw scenario.

En herinneringen ... Natuurlijk zullen alle belangrijke, spannende, emotionele en liefdevolle herinneringen, zoals van een bevalling echt niet zomaar uit onze gedachten gaan! Maar toch wordt er best wel veel vergeten zodra de baby is geboren. Ook zijn er heel veel gebeurtenissen die niet eens worden opgemerkt of gezien.

Een geboortereportage verteld jullie verhaal in beelden vanaf het begin tot een paar uur na de geboorte van jullie wonder. Alleen een fotograaf kan jullie laten zien wat er daadwerkelijk is gebeurd tijdens dit magische moment. Alle fasen van een geboorte worden vastgelegd, met als eindresultaat een prachtige, chronologische reportage van jullie bevalling.

VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK AAN HUIS OF ONLINE

BEREIKBAARHEID VANAF 38 WEKEN 24/7

GEBOORTEREPORTAGE VANAF ACTIEVE WEEEN FASE (THUIS EN/OF IN HET ZIEKENHUIS) TOT ONGEVEER 2 UUR NA DE GEBOORTE

BINNEN 24 UUR 5-10 BEWERKTE FOTO’S OM MET DE FAMILIE EN VRIENDEN TE DELEN

MINIMAAL 150 FOTO’S (IN KLEUR/ EN ZWARTWIT) IN HOGE RESOLUTIE BEWERKT EN VIA WETRANSFER AANGELEVERD

BACK-UP FOTOGRAAF 

INCLUSIEF FOTOALBUM 20X20

GEBOORTEFILM (3-5 MIN)

EXCL. REISKOSTEN GEREKEND VANAF 10 KM VANUIT BATHMEN 7437 AZ (0,30 CENT P/KM)

kraamweek_edited.jpg

Kraamreportage

 

FOTOGRAFIE 2/3 UUR

MINIMAAL 75 FOTO’S IN KLEUR/ EN ZWARTWIT

BINNEN 48 UUR 5-10 BEWERKTE FOTO’S OM MET DE FAMILIE EN VRIENDEN TE DELEN

FOTO’S BEWERKT EN VIA WETRANSFER AANGELEVERD

INCL. FOTOALBUM 20X20

INCL. FILMPJE (2-3 MIN)

EXCL. REISKOSTEN GEREKEND VANAF 10 KM VANUIT BATHMEN 7437 AZ (0,30 CENT P/KM)

 

kraamweek

Een kraamreportage wordt vaak in de eerste week na de geboorte van jullie kindje gepland. Wat wordt er gefotografeerd tijdens deze reportage? Eigenlijk heel veel! Deze reportage is net zoals een geboortereportage documentair en er wordt niet geregisseerd. Alle momenten worden vastgelegd zoals ze echt zijn. Wat voor momenten worden gefotografeerd is heel erg afhankelijk van jullie kindje. Hij of zij is de baas =) Dus het voeden, verschonen en knuffelen gaat voor en alle andere gebeurtenissen worden tussendoor gefotografeerd als de situatie dit toelaat. 

 

En wellicht de allerbelangrijkste vraag: Waarom kies je voor een kraamreportage? Ik kan twee belangrijke redenen noemen:

 

Herinnering. Wat ik heel erg leuk vind aan deze reportage is, dat heel veel momenten voor het eerst worden beleefd en vastgelegd zoals de eerste week na de geboorte, de eerste keer over mama of papa plassen =), de eerste keer in bad of een eerste wandeling. Deze herinneringen zijn ontzettend waardevol! De eerste week vliegt voorbij en heeft veel bijzondere momenten. 

 

Verwerking. Ouderschap, iets nieuws wat jullie nog moeten ontdekken. En sinds de geboorte van jullie kindje verandert er zo veel. Al die nieuwe momenten en emoties zijn zeker wel mooi maar kosten soms ook veel energie. Een kraamreportage laat jullie zien hoe prachtig deze momenten zijn, en ook na de eerste gebroken nachten, een andere dagritme, fysieke en soms mentale zwakte net na de bevalling kijken jullie altijd smoorverliefd en bewonderend naar jullie baby. 

Gedurende een kraamreportage fotografeer ik langer dan een andere reportage. Ik kom ongeveer voor 2,5 tot 3 uurtjes. Omdat de baby’s nog niet echt een ritme hebben en elke dag anders is, hebben wij iets meer tijd nodig om al die eerste en mooie momenten goed vast te leggen. De exacte tijd van de reportage wordt vaak ook pas een dag van tevoren of zelfs een paar uur van tevoren bepaald. Het liefst vertrek ik net na de voeding (in de ochtend of middag) dus tijdens het slaapje van het kindje. En net voor het wakker worden, begin ik met het fotograferen en dan krijg ik de meeste momenten van een dagdeel in beeld.

Moeder en dochters-3.jpg

Het moederschap

De verbinding tussen de moeder en haar kind(eren).

Voor mij betekent het moederschap vastleggen, jou vastleggen in de rol van moeder. En het verhaal gaat alleen over jou en je kind(eren). Tijdens deze reportage doe je niets anders dan met je kindjes knuffelen, praten, spelen, je kindjes aankijken, kusjes geven, voeden en samen liedjes zingen…

 

Ik laat zien hoe mooi, ook lichamelijk, jij bent in de rol van moeder en hoe puur jullie relatie is. De foto’s stralen de kracht van moederliefde uit. Jij bent een groot voorbeeld voor je kind(eren) en dit is toch prachtig om vast te leggen voor jezelf, misschien ook om op terug te kunnen kijken als je wat ‘minder goede’ dagen hebt en je twijfelt of je het wel goed doet?

FOTOGRAFIE 1/1,5 UUR

MINIMAAL 15 FOTO’S IN KLEUR/ EN ZWARTWIT

BINNEN 24 UUR 2-3 BEWERKTE FOTO’S OM MET DE FAMILIE EN VRIENDEN TE DELEN

FOTO’S BEWERKT EN VIA WETRANSFER AANGELEVERD

INCL. HARMONICA (8 FOTO'S)

INCL. FILMPJE (2-3 MIN)

EXCL. REISKOSTEN GEREKEND VANAF 10 KM VANUIT BATHMEN 7437 AZ (0,30 CENT P/KM)

ZWANGERSCHAP-39.jpg

Zwangerschap, Newborn of


Familie reportage

FOTOGRAFIE 1/1,5 UUR

MINIMAAL 25 FOTO’S IN KLEUR/ EN ZWARTWIT

BINNEN 24 UUR 2-3 BEWERKTE FOTO’S OM MET DE FAMILIE EN VRIENDEN TE DELEN

FOTO’S BEWERKT EN VIA WETRANSFER AANGELEVERD

INCL. FOTOALBUM 20X20

INCL. FILMPJE (2-3 MIN)

EXCL. REISKOSTEN GEREKEND VANAF 10 KM VANUIT BATHMEN 7437 AZ (0,30 CENT P/KM)

Contact >
NEWBORN-10.jpg
bottom of page